Ingrediente
1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie,coaja de lamiie.
Mod de preparare
Intr-o cratita de dulceata, asezata pe foc, se amesteca mustul cu zaharul,
pina cind acesta din urma se dizolva.La 1 kg pasta se pun 1 kg zahar, 1/2
lingurita cu scortisoara macinata , un plic cu zahar vanilat si putina coaja
rasa de lamiie.Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o
cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecind
mereu, pina cind devine consistenta (virtoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a
scazut apa (daca se trece cu lingura prin ea, ramine urma).In aceasta faza pasta
este gata; se pune intr-o tava smaltuita, (unsa cu putin unt) intr-un strat cu
grosimea de 2-3 cm, presind cu lingura ca sa nu ramina goluri.Se lasa 3-4 zile,
ca sa se intareasca , apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele; patrate cu
latura de 2-3 cm, triunghiuri sau romburi mici.Fiecare bucata se trece prin
zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat; se asaza in cutii de carton sau in
pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre
rinduri.Se servesc ca bomboanele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu