Ingrediente
300-400 g carne ,50 ml untdelemn,o ceapa (80 g ),4-6 catei de usturoi,1 kg
spanac,20 g faina,,1/4 l suc de rosii sau pasta de rosii ,sare.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste un minut ,in tot untdelemnul,se adauga carnea
care se inabusa 10 minute ,acoperita,la foc mic,apoi se stinge cu jumatate din
cantitatea de suc de rosii si 1/2 lingurita cu sare .Carnea se fierbe la foc mic
sau se da la cuptor,tot acoperita ,adaugind cite putina apa ,cind scade
sosul,pina cind se moaie bine.Se toarna restul de suc si se pune spanacul
curatat si spalat.La inceput,spanacul are volum mare ,dar va scadea imediat si
va lasa multa apa .Nu se mai adauga apa .Se amesteca si se lasa sa fiarba
acoperit,circa 20 minute ,ca sa se moaie bine,fara sa se terciuiasca.Dupa ce a
fiert,ramine putin sos .Se serveste ca atare ,fara sa se lege cu faina .Daca are
mai mult sos,se freaca o lingurita rasa de faina cu o lingura de apa rece si se
amesteca de citeva ori cu spanacul,intimp ce acesta fierbe in clocote.Cratita se
ia de pe foc si, in oricare varianta ,mincarea se sareaza dupa gust si i se
adauga usturoiul taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu