Ingrediente
500 g carne de porc semigrasa,1 kg de varza acra taiata ca fideaua, 2-3 linguri
untdelemn, o ceapa, boia dulce sau pasta de ardei, marar, cimbru, o foaie de
dafin, piper, ienibahar.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt si carnea taiata in bucati potrivite se calesc 5-6 minute
intr-o cratita cu untdelemn, la foc mic, adaugind apoi o 1/2 linguirta cu boia
dulce sau pasta de ardei. Dupa aceea se adauga varza spalata si stoarsa si 200
ml apa, lasind sa fiarba acoperite la foc mic, completind din cind in cind
lichidul si amestecind mai des, ca sa nu se arda varza. Se pune foaia de dafin,
1/2 lingurita cu piper si un virf de lingurita cu ienibahar, o ramura de cimbru
si marar verde sau uscat. Cind toate sint fierte, mincarea nu trebuie sa aiba
prea mult sos. La masa, tocana se poate servi si cu smintina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu