Ingrediente
1/2 kg spanac, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 100 ml smintina, 150 g
franzela, 30 g faina, 100 g brinza telemea rasa, nedesarata, 300 ml lapte, 4
oua, patrunjel, marar, piper.
Mod de preparare
Franzela taiata in felii subtiri, se inmoaie in laptele rece pina cuind il
absoarbe.Spanacul bine spalat se pune la fiert numai cu apa care se va scurge de
pe frunze(va lasa si el apa cind se moaie); se fierbe cca 20 minute apoi se
scurge bine in strecuratoare.Rece,se trece prinmasina de tocat, impreuna cu
franzela nestoarsa.La tocatura se adauga smintina, grasimeatopita sau
untdelemnul, galbenusurile, faina, brinza rasa, verdeata taiata marunt, piperul,
amestecindu-se bine; dupa aceea, se adauga albusurile si, in continuare;se
introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind
budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din
cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a
lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu