Ingrediente
200 g zahar, 200 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat,
15 ml rom.
Mod de preparare
100 g zahar se caramelizeaza intr-o craticioara de 1/2 l.Cind se formeaza
putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasind-o sa se raceasca 3-4
minute.Apoi se adauga tot untul care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte.Se
fierb la foc mic, ca sa se topeasca caramelul.Intre timp, intr-o olita, se
amesteca faina cu restul de lapte, adaugat cite putin si frecind compozitia cu
dosul lingurii, pe marginea olitei ca sa nu ramina cocoloase.Cind s-a omogenizat
untul cu zaharul ars,\ si a dat in clocot, se adauga laptele cu faina in suvoi
continuu amestecind incontinuu pina cind se ingroasa; se obtine o crema moale si
neteda.Cind se ia de pe foc, se pune vanilia si o lingura cu rom si se intinde,
dupa ce s-a racit, intre foile coapte.Crema se intareste, cind se raceste si
daca este moale, fragezeste mai bine foile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu