Ingrediente
1 kg spanac, o lingurita ceapa rasa, 50 g faina, 100 g franzela, 100 g slanina
afumata, 250 ml smintina, 150 ml suc de rosii, un virf de cutit piper, 150 g
brinza telemea, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.
Mod de preparare
Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe, 5 minute si, apoi, se lasa in
strecuratoare pina se raceste.Slanina, taiata cit mai marunt, se caleste la foc
mic, pina cind capata culoare aurie, apoi se ia de pe foc, se pun usturoiul
taiat marunt si ceapa rasa (se poate si fara) si imediat se adauga spanacul
scurs.Franzela se inmoaie cu sucul de rosii pina cind il absoarbe in
intregime.Spanacul rece impreuna cu franzela nestoarsa se trec prin masina de
tocat.La tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, brinza rasa,
nedesarata, piperul si o lingurita cu virf de marar taiat marunt, amestecindu-se
bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma, amestecind cu telul, prin
rasturnare, de 8-9 ori si se desarta in forma de cca 2l dinainte tapetata.Se
introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind
budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din
cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a
lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu