Ingrediente
Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline,
patrunjel tocat, unt.
Mod de preparare
Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou
batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet.Se bat bine intre
palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa
nu se arda in tigaie).Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele
natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza.Snitelele se servesc
fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata).Pe fiecare snitel se asaza
cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta
prin patrunjel tocat.La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se
preseaza cu furculita.Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu