Ingrediente
1/2 din ficat; 1/2 din splina; o inima de porc; un rinichi de porc; 1/4 din
grasimea de la gusa; 1/2 din carnea singerinda; condimente: piper, nucsoara;
ienibahar; cuisoare; maghiran.
Mod de preparare
Toate componentele se trec prin masina de tocat cu sita cu gauri mici de 3-4
ori: odata cu 1-2 cepe mari fierte, odata cu carnea. La tocatura se adauga 2-300
ml supa cu multa grasime (adunata din oala in care a fiert capul) si condimente:
o lingurita nucsoara rasa prin razatoarea cu gauri mici, 1/2 lingurita cu piper
si 1/2 lingurita cu ienibahar macinat, 1-2 cuisoare pisate fin in piulita,
maghiran dupa gust si cite o lingurita cu sare fina pentru fiecare Kg de
compozitie, sau dupa gust. Compozitia va avea aspectul unei paste, cu care se
umplu intestine ca pentru caltabosi mai subtiri, procedindu-se in continuare
exact ca si la pregatirea caltabosilor. Se consuma rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu