Ingrediente
Tarhon, otet de 9 grade.
Mod de preparare
Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat insa crengute (netocat),
pastrindu-se in punga de hirtie sau din pinza.Dupa ce s-a spalat si zvintat, se
poate pastra verde in punga de naylon, la congelator. In mod obisnuit, se
conserva cu otet, pastrindu-si astfel bine aroma.Primavara, se aleg crengutele
tinere, se spala si, bine scurse de apa, se stropesc imediat cu otet de 9
grade.Pentru 1/2 gk mladite tinere de tarhon sint necesare 300 ml otet de 9
grade (care se va mai dilua putin cu apa care a ramas pe frunze). Sare nu se
pune, caci il inchide la culoare.Se amesteca bine cu otetul, apoi se pune
imediat in borcane, impreuna cu tot otetul; de altfel, este preferabil ca otetul
sa se completeze, daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la
culoare.Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt
borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu naylon.Acest otet se poate
intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe si sosuri pe care le si
acreste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu