Ingrediente
300-400 g carne, o ceapa, 80-100 ml untdelemn, 25 g faina, 1/4 l suc de rosii,
7-8 rosii mici, patrunjel, telina (frunze), sare.
Mod de preparare
Carnea se prajeste cu ceapa si untdelemnul. Dupa aceea, se freaca faina cu
sucul de rosii, adaugat cite putin, ca sa nu formeze cocoloase si se toarna
peste carne, completind cu apa, atit cit sa cuprinda bucatile de carne. Se lasa
sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege sosul, apoi se potriveste gustul cu
sare, se adauga o frunza de telina si rosile intregi. Mincarea se tine la cuptor
15 minute, ca sa fiarba rosiile si sa se ridice untdelemnul. Facultativ, se pune
in sos o lingurita de zahar si se mai adauga putina sare, daca mai este nevoie.
Se serveste proaspata cu patrunjel taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu