Ingrediente
250 g margarina, o cutie de sardele, de cca 200 g, cca 20 g masline, 2-3
castraveciori acri (cca 100-130 g ), 3 lingurite cu virf de mustar, un gogosar
rosu, sare.
Mod de preparare
Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu
furculita pina cind devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apa calda
sau pe marginea sobei, fara sa se topeasca).Maslinele se taie in bucatele mici
chiar de pe simbure (inlaturind coaja daca se desprinde usor).Gogosarul se taie
in cubulete mici.Castravetii se taie in felii subtiri, pe lungime, feliile se
suprapun si se taie in forma de chibrit, apoi pe latime, in cubulete (fara sa se
scurga de zeama).Cind marginea este moale, se pun toate ingredientele mentionate
si 1/2 lingurita cu sare fina, amestecind compozitia cu furculita pina cind se
omogenizeaza ca o pasta, apoi se adauga sare si mustar, daca mai este nevoie.Cu
pasta se ung feliile de franzela sau cornuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu