Ingrediente
60-70 g zahar, 2-3 albusuri, o lingura cu rom, 100 g unt.
Mod de preparare
Cind se prepara din oua intregi, oricare din cremele precedente se poate face
mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma; se adauga 60-70 g zahar pentru
albus,iar pentru 2-3 albusuri, o lingura cu rom, si apoi spuma se bate in
continuare, pina cind se intareste din nou.Dupa aceea, se pun galbenusurile si,
in plus, cite o lingura cu lichid pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu
cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte
creme, lichidul mentionat in reteta. Compozitia se bate pe un vas cu apa
clocotita, 7-8 minnute, pina cind se infierbintasi se ingroasa ca u sosou
spumos; se ia atunci, de pe aburi, se adauga cacaua neaparat cernuta, ciocolata
rasa sau nescafe, se bate bine pina cind se omogenizeaza, apoi se raceste pe un
vas cu apa rece fara sa se mai bata cu telul.Cind compozitia ajunge la
temperatura degetului, se adauga untul moale, cu care se bate, pina cind se
omogenizeaza.Spuma scade cind se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu