Ingrediente
150 mg unt, 50 g cascaval sau parmezan, 250 g ciuperci, oceapa de marime
mijlocie, 2 linguri untdelemn, o foaie dafin, 2 linnguri zeama de lamiie, vin
sau otet, un virf de cutit piper, marar, patrunjel, sare.
Mod de preparare
Ciupercile bine spalate se atie marunt sau se trec prin masina de tocat.Ceapa
taiata marunt se caleste un minut in untdelemn, apoi se adauga ciupercile, foaia
de dafin,zeama de lamiie sau 50 ml vin sau o lingura de otet, piper, o lingurita
de sare.Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata
apa ce o lasa si sa se moaie.Cind se iau de pe foc, se adauga frunze de marar si
patrunjel taiate marunt.Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie
moale).Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele;deasupra se rade cascaval sau
parmezan (direct peste tartine).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu