Ingrediente
1 l alcool de 70-87 grade, 300-360 ml apa, 4-5 kg fructe de sezon de un singur
fel sau amestecate, vanilie, esenta de migdale.
Mod de preparare
Zaharul se amesteca cu apa, pe foc, pina cind se dizolva;siropul se lasa sa
fiarba in clocote.Dupa ce s-a racit, se pune in borcan de 5 l, prevazut cu capac
care se insurubeaza, adaugind si 1/2 baton de vanilie, despicat pe lungime sau 2
plicuri cu zahar vanilat si, facultativ, 4-5 picaturi de esenta de
migdale.Fructele , bine spalate si scurse in strecuratoare, se adauga treptat,
pe masura ce se coc diferite varietati, din primavara pina in toamna, daca
siropul se face asortat, insa numai fructe bine coapte, tari; cele mai curatate
de coaja si taiate in bucati de marime potrivita (simburii nu se scot la visine,
cirese,prune, ci numai la caise, piersici). Lichiorul se poate servi filtrat sau
impreuna cu fructele, in pahare de coniac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu