- Condimentele (foi de dafin, piper, cuisoare) si sarea se pun in supa cu putin timp inainte de a se lua de pe foc.
- Untul si margarina se pastreaza in vase opace. Sub actiunea luminii, deasupra untului sau a margarinei se formeaza un strat de culoare alba care are gust de seu.
- Pe timp calduros, untul nu se topeste daca invelim untiera intr-un servet imbibat in apa sarata.
- Pentru ca sa dispara gustul si mirosul neplacute, specifice grasimii rincede, se pune grasimea la foc sa se topeasca, se adauga 2 cepe (la 1 kg de grasime) sau 1-2 cartofi cruzi, taiati bucatele, si se fierbe amestecind mereu 1-1 1/2 ore. Gustul grasimii arse se poate de asemenea drege, daca se fierbe bine grasimea cu apa (in proportie de 3 la 1). Dupa ce apa s-a evaporat aproape complet, se adauga o ceapa taiata marunt si se mai fierbe 15 minute. Apoi in ambele cazuri, se procedeaza la fel: cratita cu grasime se ia de pe foc, se indeparteaza spuma care s-a format si se strecoara printr-o pinza. Prin aceasta metoda calitatea grasimii se imbunatateste simtitor.
- Pentru a imbunatati gustul untului rincezit, acesta se spala mai intii cu o solutie de bicarbonat (1 lingurita de bicarbonat de sodiu la 2 pahare de apa), apoi de 2-3 ori in apa rece si curata si se sareaza bine.
- Grasimea ramasa de la prajit se amesteca cu apa si se fierbe. Apa absoarbe orice miros. Grasimea stropeste mai putin la prajit daca se pune in tigaie putina sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu