Ingrediente
Pentru fiecare kg de porumbe, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Porumbele sintfructele unui arbust care creste prin finete sau la margini de
cringuri.Cind sint coapte, au culoare neagra-violacee si marimea unei visine
mici; contin mult tanin, de aceea sint foarte astringente.Porumbele coapte se
spala de praf, se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul
lor cu cca 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute, pina cind le plesneste
bine coaja.Apoi oala se ia de pe foc, lasind-o acoperita , la rece, 48 ore.Sucul
se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine
stors (astfel va trece sucul mai repede), presind fructele bine cu mina.Sucul
obtinut va fi tulbure, dar imediat ce va fierbe impreuna cu zaharul se va
limpezi si va capata o culoare foarte frumoasa, rubinie si aroma placuta, fara
sa mai fie deloc astringent.Zahar se pune dupa una din variantele aratate la
siropul de zmeura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu