marți, 2 aprilie 2013

Piure de cartofi picant





Ingrediente

4 cartofi normali
2 linguri capere
1/2 ceapa rosie
2 catei usturoi
cateva fire de marar
5-6 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1 lingurita oregano
2 prize piper
sare

Preparare

1.    Se fierb cartofii in coaja. Se curata si se sfarma cu o furculita.
2.    caperele  si mararul se toaca marunt marunt. Se toaca foarte fin ceapa. Strivim usturoiul. Punem toate acestea plus sare si piper peste cartofi si amestecam bine.
3.    Amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie (puneti 2 linguri de suc daca va plac mancarurile acrisoare in general, daca nu, doar 1 lingura, caci caperele  sunt si ele acrisoare) si oregano. Veti vedea ca devine ca o emulsie. Adaugati emulsia peste cartofi si omogenizati.
4.    Serviti rece, ornat cu capere  si stropit cu putin ulei de masline

Niciun comentariu: