Ingrediente
4 cartofi normali
2 linguri capere
1/2 ceapa rosie
2 catei usturoi
cateva fire de marar
5-6 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1 lingurita oregano
2 prize piper
sare
2 linguri capere
1/2 ceapa rosie
2 catei usturoi
cateva fire de marar
5-6 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1 lingurita oregano
2 prize piper
sare
Preparare
1.
Se fierb cartofii in coaja. Se curata si se sfarma cu o
furculita.
2.
caperele si
mararul se toaca marunt marunt. Se toaca foarte fin ceapa. Strivim usturoiul.
Punem toate acestea plus sare si piper peste cartofi si amestecam bine.
3.
Amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie (puneti 2
linguri de suc daca va plac mancarurile acrisoare in general, daca nu, doar 1
lingura, caci caperele sunt si
ele acrisoare) si oregano. Veti vedea ca devine ca o emulsie. Adaugati emulsia
peste cartofi si omogenizati.
4.
Serviti rece, ornat cu capere
si stropit cu putin ulei de masline
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu