miercuri, 3 aprilie 2013

Pastai scazute cu usturoi





Ingrediente

800 gr pastai galbene
8 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
sare
1/4 legatura patrunjel
2 fire marar (optional)
4 linguri ulei

Portii: 3

Preparare
1.    Curatati pastaile de capete si rupeti-le in 2-3 bucati.
2.    In uleiul incins adaugati 6 catei de usturoi striviti si caliti rapid. Adaugati apoi pastaile si continuati sa caliti inca 2-3 minute, amestecand des.
3.    Acoperiti pastaile cu 2 cani de apa, adaugati condimentele si verdeturile tocate marunt. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Verificati-le sa fie fierte dupa acest timp si daca nu sunt gata le mai lasati la fiert cu capac.
4.    Adaugati restul de 2 catei de usturoi striviti si fierbeti inca 5 minute fara capac, sa scada sosul de pe pastai.
5.    Serviti simplu cu paine prajita sau ca si garnitura

Niciun comentariu: