joi, 4 aprilie 2013

Bulgur cu legume si harissa





Ingrediente

5-6 rosii mai mici
1 ardei rosu mare
1 ceapa mare
4 catei usturoi
1 vanata medie (cca 400 gr)
1 conserva rosii fara piele (400 gr)
1 lingurita harissa
sare, piper
5-6 linguri ulei masline
1/4 legatura patrunjel
250 gr bulgur  (sau couscous )

Preparare

1.    Taiati rosiile in patru, ardeiul felii, ceapa pestisori, vanata jumatati de felii si striviti usturoiul.
2.    Intr-o tava amestecati toate legumele, turnati uleiul peste ele si presarati cam doua prize de sare. Amestecati pana sunt legumele acoperite de ulei. Dati la cuptor la 200C pentru cca 30 minute. Pe la jumatatea timpului amestecati in tava.
3.    Striviti rosiile din conserva cu furculita si amestecati cu harissa . Turnati acest sos peste legumele din cuptor, condimentati cu piper si putina sare, amestecati si mai lasati la cuptor cam 15 - 20 minute.
4.    In acest timp pregatiti bulgurul
5.    Rasturnati legumele coapte peste bulgur , amestecati usor si apoi presarati patrunjel tocat.

Niciun comentariu: