Ingrediente (pentru 3 portii):
1 catel de usturoi,
6 oua,
6 linguri lapte,
40 g parmezan (sau
cascaval) ras,
sare, piper macinat,
8 frunze de salvie proaspata,
1 lingurita
ulei de masline,
1 lingurita unt.
Mod de preparare:
Se rumeneste usturoiul taiat in doua - fara grasime - dupa
care se scoate din tigaie.
Se bat ouale cu laptele si se adauga jumatate din
parmezanul ras, sare si piper.
Se incinge uleiul si se prajesc frunzele de
salvie. Jumatate se lasa in tigaie, jumatate se scot si se tin pentru garnisit.
Se pune si untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, apoi se toarna amestecul de
oua si lapte.
Se acopera tigaia cu un capac si se lasa omleta sa se inchege,
circa 5 minute.
Se intoarce (lasand-o sa alunece pe o farfurie plata) si se
lasa inca 5 minute, la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu