Ingrediente:
- 400-450 g. ciuperci
pleurotus
- 1 1/2 litri apa
- 2 bucati gogosar
rosu
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 3, 4 linguri ulei
- 150-200 g. smantana
- 2 catei usturoi
- 1 galbenus
- 2-3 linguri otet
- sare, piper
- 1 ardei iute
(optional)
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se
taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica.
Gogosarul murat se taie
felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se
adauga apa.
Se spala ciupercile si se
taie fasii (ca la ciorba de burta) si se adauga peste legume. Se lasa la fiert
cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se trece usturoiul prin
presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba si se amesteca intruna (in felul asta nu veti avea surpriza ca compozitia sa se taie).
Pofta buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu