marți, 16 aprilie 2013

Ciorba falsa de burta







Ingrediente:


- 400-450 g. ciuperci pleurotus

- 1 1/2 litri apa

- 2 bucati gogosar rosu

- 1 morcov mare

- 1 ceapa mare

- 3, 4 linguri ulei

- 150-200 g. smantana

- 2 catei usturoi

- 1 galbenus

- 2-3 linguri otet

- sare, piper

- 1 ardei iute (optional)  

Mod de preparare:  


Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica.


Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa.


Se spala ciupercile si se taie fasii (ca la ciorba de burta) si se adauga peste legume. Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.


Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
 
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba si se amesteca intruna (in felul asta nu veti avea surpriza ca compozitia sa se taie).

Pofta buna!!!!

Niciun comentariu: