miercuri, 24 aprilie 2013

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru



Ingrediente (pentru 2 portii): 

2 rosii mari (350 g), 
1 ceapa rosie, 
1/2 lamaie, 
sare, piper pisat, 
200 g branza telemea (de oi), 
2 linguri pesmet, 
1/2 legatura cimbru, 
1 ou, 
3 linguri ulei de masline.
         
Mod de preparare: 
Se spala rosiile si se taie felii foarte subtiri. 

Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna cu rosiile si lamaia taiata bucati, pe un platou. 

Peste rosii se presara sare si piper. 

Se taie branza felii groase de circa 1 cm. 

Jumatate din cimbrul tocat se amesteca - intr-un bol - cu pesmetul, iar intr-un alt bol se bate oul. 

Se dau feliile de branza prin ou si pesmet si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins, impreuna cu restul de cimbru (intreg). 

Se pun apoi peste feliile de rosii, se presara deasupra cimbrul prajit si se servesc cu paine pe vatra sau cu bagheta.

Niciun comentariu: