Ingrediente (pentru 4 persoane):
800 g rosii,
1 catel de usturoi,
1 lingurita
de oregano,
400 g paste fainoase (melcisori sau scoici),
sare,
2 linguri unt,
2
linguri ulei de masline,
piper,
30 g seminte de pin,
100 g telemea de oaie.
Mod de
preparare:
Se spala rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de
pielita si se taie marunt.
Usturoiul curatat se taie feliute.
Se fierb pastele
“al dente” in apa cu sare.
Se pune la incins o lingura de ulei si una de unt si
se caleste usturoiul circa un minut, dupa care se adauga rosiile, oregano, sare
si piper si se lasa 5 minute sa fiarba incet.
Se incorporeaza pastele fierte si
scurse, se amesteca bine si se gusta inca o data de sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu