Ingrediente
250 gr cus-cus
500 gr rosii mici (de preferat cherry)
3 catei usturoi mari
60 ml apa
30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
1 lingura suc lamaie
150 gr masline negre
5 fire patrunjel tocate
1 lingurita cimbru proaspat
sare, piper
500 gr rosii mici (de preferat cherry)
3 catei usturoi mari
60 ml apa
30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
1 lingura suc lamaie
150 gr masline negre
5 fire patrunjel tocate
1 lingurita cimbru proaspat
sare, piper
Preparare
1.
Rosiile le taiati in doua (cele cherry)
sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava
de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la
cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate
de ora sa se racoreasca.
2.
In acest timp scoateti samburii maslinelor si
taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
3.
Fierbeti cuscusul in 750 ml apa.
Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si
apoi amestecati-l cu o lingura ulei
masline. Lasati-l sa se raceasca.
4.
Dressingul: In
blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare
si piper, usturoiul copt si 1/2 cana
rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
5.
Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele,
verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul
de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu