Ingrediente
4 rosii mari
3 ardei grasi
2 cepe mari
1/2 capatana usturoi
3 felii groase de vanata
o mana masline negre
3 oua
2 conserve ton a 240 gr fiecare (de preferat in ulei de masline)
3 linguri ulei masline
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita piper
sare
3 ardei grasi
2 cepe mari
1/2 capatana usturoi
3 felii groase de vanata
o mana masline negre
3 oua
2 conserve ton a 240 gr fiecare (de preferat in ulei de masline)
3 linguri ulei masline
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita piper
sare
Preparare
Ceapa se curata si se taie
in patru. Usturoiul necuratat se inveleste in folie
de aluminiu. Restul legumelor doar se spala. Se aseaza toate legumele
direct pe tava de copt si se dau la cuptor pentru 50
minute la 200C. Intoarceti ardeii din cand in
cand.
Ouale se fierb tari.
Cand legumele
sunt coapte, le scoateti pe o farfurie,
exceptand ceapa pe care o mai lasati inca 10 minute la cuptor. Ardeii
ii acoperiti cu o folie sa "transpire" putin si
sa-i puteti curata mai usor.
Cand legumele se racoresc si le
puteti manevra cu mana, curatati rosiile de coaja si
puneti-le intr-o strecuratoare sa se scurga sucul care-l lasa. Decojiti
si ardeii si curatati-i de cotoare si seminte. Scoateti
usturoiul copt din coaja.
Tocati apoi toate legumele
cuburi si amestecati-le.
Amestecati uleiul,
piperul, oregano si sare dupa gust si turnati peste
legume. Amestecati usor si dati la
frigider pana in momentul servirii, minim 30
minute.
In momentul servirii, asezati
legumele coapte in boluri individuale, presarati ton
maruntit deasupra in strat generos, apoi decorati cu masline
si felii de oua. Serviti cu paine prajita.
Daca doriti sa
pregatiti tartine: puneti legumele coapte in
blender si dati cateva pulsuri ca sa devina o pasta. Prajiti
felii de paine, ungeti-le cu pasta de legume
coapte, presarati ton maruntit, masline
taiate marunt si deasupra presarati galbenus de ou sfaramat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu