sâmbătă, 13 aprilie 2013

Brigadeiro




Ingrediente

170 gr lapte condensat
1 1/2 lingura cacao (sau pudra de ciocolata)
15 gr unt (cam 1 lingura)
2-3 linguri fulgi de ciocolata sau bombonele de ciocolata

Bucati: 8

Preparare

Intr-o craticioara mica se pune laptele condensat, cacaoa si untul la temperatura camerei. Se amesteca bine pana cacaoa se incorporeaza de tot in amestec.

Se pune pe foc mic si se fierbe amestecand mereu cam 5-6 minute. La inceput amestecul se inmoaie dar dupa cca 2 minute incepe sa se ingroase. Stiti ca e gata cand amestecul devine lipicios, se prinde de lingura si se dezlipeste de pe fundul oalei.

Lasati la racit amestecul. Va deveni ca un caramel (toffee).

Cu mainile date cu un strop de ulei (sau unt topit) faceti bile de dimensiunea unei bomboane Raffaello. Bomboanele sunt foarte lucioase.
* daca le faceti pentru copii, bomboanele ar fi bine sa fie mai mici, sa le poata manca dintr-o imbucatura

Pe o farfurie presarati 2-3 linguri fulgi de ciocolata. Treceti bilele prin acest amestec.
* daca nu aveti la indemana fulgi sau bombonele de ciocolata le puteti pudra cu cacao

Asezati-le pe o farfurie sau in hartiute de bomboane si pastrati la frigider sau serviti imediat.

Niciun comentariu: