Ingrediente
170 gr lapte
condensat
1 1/2 lingura cacao (sau pudra de ciocolata)
15 gr unt (cam 1 lingura)
2-3 linguri fulgi de ciocolata sau bombonele de ciocolata
1 1/2 lingura cacao (sau pudra de ciocolata)
15 gr unt (cam 1 lingura)
2-3 linguri fulgi de ciocolata sau bombonele de ciocolata
Bucati: 8
Preparare
Intr-o
craticioara mica se pune laptele condensat, cacaoa si untul la temperatura
camerei. Se amesteca bine pana cacaoa se incorporeaza de tot in amestec.
Se pune pe foc
mic si se fierbe amestecand mereu cam 5-6 minute. La inceput amestecul se
inmoaie dar dupa cca 2 minute incepe sa se ingroase. Stiti ca e gata cand
amestecul devine lipicios, se prinde de lingura si se dezlipeste de pe fundul
oalei.
Lasati la racit
amestecul. Va deveni ca un caramel (toffee).
Cu mainile date
cu un strop de ulei (sau unt topit) faceti bile de dimensiunea unei bomboane Raffaello.
Bomboanele sunt foarte lucioase.
* daca le faceti pentru copii, bomboanele ar fi bine sa fie mai mici, sa le poata manca dintr-o imbucatura
* daca le faceti pentru copii, bomboanele ar fi bine sa fie mai mici, sa le poata manca dintr-o imbucatura
Pe o farfurie
presarati 2-3 linguri fulgi de ciocolata. Treceti bilele prin acest amestec.
* daca nu aveti la indemana fulgi sau bombonele de ciocolata le puteti pudra cu cacao
* daca nu aveti la indemana fulgi sau bombonele de ciocolata le puteti pudra cu cacao
Asezati-le pe o
farfurie sau in hartiute de bomboane si pastrati la frigider sau serviti
imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu