Stiu ca multi dintre voi va confruntati cu probleme ale ficatului. Mai jos va voi da cateva solutii pentru a trece mai usor peste aceste probleme si care sper sa va fie de folos:
Prepararea bauturilor in afectiuni ale ficatului
Ceaiurile de musetel, menta, sunatoare se prepara punind frunzele uscate direct in apa clocotita. Se iau imediat de pe foc, se acopera vasul respectiv si se lasa astfel 15 minute. Procedeul se numeste infuzare.
Laptele se poate consuma simplu, cu cafea de orz sau amestecat cu ceai ori suc de fructe.
Sucurile de zarzavat, legume sau fructe se prepara din fructe sau legume proaspete, bine spalate, date pe razatoare si apoi stoarse prin tifon.
Prepararea dulciurilor pentru bolnavii de ficat
Din categoria dulcurilor se recomanda compoturile, spumele, cremele de fructe, gelatinele, prajiturile cu albus de ou si aluaturile uscate, cu foarte putina grasime, cu brinza de vaci, fructe si marmelada.
Prepararea garniturilor pentru bolnavii de ficat
Garniturile de legume se pot prepara simplu, fierte direct in apa cu sare, apoi scurse, adaugindu-li-se putin ulei sau unt. Se pot prepara inabusite, intr-un vas cu capac, cu apa si ulei. Piureurile se bat cu lapte si putin unt. Garniturile din paste fainoase se prepara prinn fierbere in apa cu sare, limpezindu-se apoi cu apa calda. Orezul si grisul se pot fierbe si in zeama de zarzavat.
Prepararea salatelor pentru bolnavii de ficat
Pentru bolnavii de ficat este indicata salata de cruditati cu putin ulei si zeama de lamiie, salata de sfecla coapta sau fiarta, de fasole verde fiarta.
Prepararea sosurilor pentru bolnavii de ficat
In dieta bolnavilor de ficat, sosurile vor avea in compozitie susuri de legume sau fructe si se vor ingrosa cu lapte amestecat cu putina faina. Uleiul se adauga in timpul fierberii, iar untul inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu