duminică, 7 aprilie 2013

Salata Nicoise cu paste





Ingrediente

200 gr paste scurte
150 gr fasole verde (proaspata sau congelata)
1 conserva ton in ulei (170gr; de buna calitate)
10 rosii cherry
15 masline negre (sau verzi)
1 legaturica patrunjel
5 frunze busuioc
1 lingura capere
3 oua fierte
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita oregano uscat
sare, piper

Portii: 3

Preparare
1.    Se pun pastele si fasolea verde la fiert in aceeasi oala cu apa fierbinte si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachetul de paste, cca 10 minute pentru pastele scurte.
2.    Se fierb ouale.
3.    In acest timp se scurge tonul de ulei (se retine uleiul) si se sfarma cu furculita. Se adauga caperele , maslinele, patrunjelul si busuiocul tocat fin, rosiile cherry taiate in doua (sau patru, in functie de marime). Se amesteca totul usor.
4.    Se scurg pastele si fasolea verde si se toarna peste ton. Se presara sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
5.    Se bate cele 2 linguri ulei masline cu 1 lingura ulei de pe ton si sucul de lamaie. Cand devine ca o emulsie se adauga oregano si se toarna peste salata. Se omogenizeaza.
6.    Se serveste salata calduta sau rece cu felii de ou fiert.

Niciun comentariu: