Ingrediente
Crema de branza
125 gr crema
de branza (Philadelphia)
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar
Vin cu piersici
300 ml vin
rose (sau rosu)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)
Portii: 2
Preparare
1.
Crema: crema de branza,
zaharul si frisca se omogenizeaza. Scoatem miezul de la
batonul de vanilie si-l amestecam in crema de branza.
Crema va avea o textura foarte draguta cu punctioare negre de la vanilie.
2.
Vinul: Vinul se pune
cu zaharul si coaja de la pastaia de vanilie la fiert
pentru 10 minute; trebuie sa scada putin, sa obtinem un sirop.
Dizlovam in el gelatina si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
3.
Biscuitii se sfarma, piersicile
se taie felii fine, transparente aproape.
4.
In 2 pahare transparente se imparte crema de
branza si se niveleaza cu o lingurita;
puteti folosi si poshul pentru ornat ca sa distribuiti mai frumos crema in
pahare.
5.
Peste stratul de branza
punem un strat subtirel de biscuiti. Deasupra asezam
felii de piersici taiate foarte subtire pana aproape umplem
paharul. Turnam vinul peste piersici, incetisor sa nu se ridice
firimituri de biscuiti. Dam la frigider, pana se gelifiaza vinul, minim 1 ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu