Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 400 g cocktail fructe de mare
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 1 ceapa mica
- 1 catel usturoi
- 1 lamaie
- 1 leg patrunjel
- sare
- piper.
Mod de pregatire:
- Puneti la foc 2 I apa si 1 lingurita rasa cu sare si cand incepe sa fiarba in clocot, adaugati fructele de mare si fierbeti-le circa 10 minute.
- Tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o 2 minute in ulei.
- Adaugati fructele de mare scurse bine de apa si caliti-le 5 minute la foc mare.
- Puneti apoi vinul si lasati la foc potrivit, pana cand se evapora aproape toata zeama.
- La final, puneti usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper.
- Spaghetele fierbeti-le in 3 I apa si 1 lingurita sare, circa 10 minute, apoi scurgeti-le de apa.
- Serviti pastele fierbinti cu fructele de mare puse deasupra si ornati cu patrunjel verde si feliute de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu