Ingrediente
500 gr cartofi (4 cartofi potriviti)
250 gr ceapa (2 cepe medii)
250 gr morcovi (2 morcovi mari)
50 gr unt
50 ml lapte caldut
2 catei usturoi
2 foi dafin
1 varf vutit nucsoara
sare, piper
250 gr ceapa (2 cepe medii)
250 gr morcovi (2 morcovi mari)
50 gr unt
50 ml lapte caldut
2 catei usturoi
2 foi dafin
1 varf vutit nucsoara
sare, piper
Portii: 2-3
Preparare
1.
Cartofii si morcovii curatati se taie in bucati mari si
se pun la fiert in apa cu sare si frunzele de dafin.
2.
Cat fierb, se toaca ceapa marunt si se caleste cu
usturoiul intreg, in uleiul incins pana se inmoaie, dar nu lasati sa se
caramelizeze.
3.
Se scot morcovii fierti din oala si se pun peste ceapa, se
adauga piper si se mai caleste totul cateva minute. Se arunca usturoiul.
4.
Se scurg cartofii si se pun intr-un bol. Peste ei se
toarna ceapa si morcovii sotati, se condimenteaza cu sare si nucsoara si se
strivesc bine cu instrumentul pentru facut piure. Acest piure nu trebuie facut
fin, ca si cel de cartofi, e ok sa raman bucatele de legume prin el.
5.
Se adauga untul si laptele si se mai striveste pana se
incorporeaza bine. Se gusta piureul de sare si piper. Se serveste imediat cu
orice carne prajita, in special carnaciori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu