Ingrediente
1 vanata mare (cca 600 gr)
6 ardei capia rosii mari (cca 1 kg)
2 linguri suc lamaie
1 ceapa
3-4 catei usturoi
30 ml ulei + 3 linguri ulei
sare, piper
6 ardei capia rosii mari (cca 1 kg)
2 linguri suc lamaie
1 ceapa
3-4 catei usturoi
30 ml ulei + 3 linguri ulei
sare, piper
Preparare
1.
Vanata se inteapa cu furculita de
jur imprejur. Se pune vanata si ardeii in tava
aragazului pe hartie de copt. Se coc la 200C pentru aprox. 45
minute ardeii. Vanata se mai lasa 15 minute. In
timpul coacerii intoarceti legumele din cand in cand.
2.
In acest timp tocati ceapa si usturoiul si sotati-le in 3
linguri ulei masline pana se inmoaie.
3.
Cand sunt coapte legumele sarati ardeii
si acoperiti-i cu folie pentru 10-15
minute sa transpire si sa fie mai usor de curatat.
4.
Curatati ardeii de coaja,
cotoare si seminte. Curatati vanata de coaja
5.
Puneti in robotel ardeii, miezul de la vanata, sucul de
lamaie, ceapa si usturoiul si sare si piper dupa gust. Mixati
bine turnand incet uleiul, la fel ca la maioneza.
6.
Se pastreaza in borcane la
frigider. Se serveste in boluri cu patrunjel presarat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu