marți, 2 aprilie 2013

Chiftelute de dovlecei si feta





Ingrediente

500 gr dovlecei
150 gr branza feta
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Bucati: 17

Preparare

1.    Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
2.    Adaugati peste dovleceii scursi feta , ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta  sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
3.    Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
4.    Modelati bile din compozitia de chiftele.
* puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti
5.    Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
6.    Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.

Niciun comentariu: