BUDINCA DE CAPSUNI (de la 3
ani)
(Felul II,
masa de seara)
Ingrediente
pentru 4 portii:
- jum. Kg
capsuni
- 75 gr gris
- 250 ml
lapte
- 100 gr
zahar
- 3 oua
- jum.
Lingurita faina
- 12 gr unt
Capsunile se
trec prin sita sau se zdrobesc cu o furculita si se fierb impreuna cu zaharul
cca 15 min, pana se formeaza o pasta consistenta. Separat, se fierbe grisul in
lapte, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu pasta de caspuni,
faina si albusurile batute spuma. Compozitia se coace la cuptor, pe baie de
apa, la foc potrivit, cca 40-50 min, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se
serveste pudrata cu zahar.
Strucutura unui posibil meniu
Gustarea de la
ora 10: fructe sau, in lipsa acestora, fructe din compot. Este bine sa evitati
dulciurile. Ele predispun la obezitate
si favorizeaza aparitia cariilor.
Masa de pranz: supa in cantitate mica,
pentru a nu crea senzatia de satietate. Este de dorit ca de 2-3 ori pe saptamana sa dati salate de cruditati in
locul supelor, mamaliguta cu branza, omleta cu legume. Felul doi va avea o baza
de zarzavaturi cu carne si, in lipsa lor, fainoase cu branza si ou. Masa
de pranz se incheie cu desert, de preferinta fructe, compot.
Gustarea de la ora 17: este
favorita! O prajitura, sau un iaurt
sau o tartina cu cascaval, cas urda sau branza telemea (nu foarte sarata).
Cina: e ora budincii, a
sote-urilor, papanasilor, mamaligutei, mezelurilor de buna calitate (rar!),
sandwisuri cu branza, cas, cascaval, urda si unt. La final, il asteapta o cana cu lapte sau fainos cu
lapte. NU se dau dulciuri la masa
de seara (favorizeaza cariile) si nici alimente care pot agita copilul
(ciocolata, cacao).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu