Branza
dulce/sarata (dupa 8 luni)
un sfert de branza dulce
un sfert de para curatata de coaja si taiata in bucati
1 lingurita cu apa sau cu suc de pere
3 linguri cu cascaval ras
Se pun branza dulce, perele, apa sau sucul de pere in mixer, se
zdrobesc si se amesteca pana se obtine un pireu. Se
garniseste cu cascaval. Se poate da bebelusului sa manance aproximativ o treime
de ceasca.
Gris cu lapte (dupa 9 luni) Pentru 2 portii
6 masuri de lapte pentru varsta a doua
30 g de gris fin
2 linguri cu zahar
jumatate de pachetel de zahar vanilat
Se fierbe grisul in 300 ml de apa timp de 15 minute, apoi se adauga 200 ml de apa, laptele praf, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba 10 minute amestecand in continuu. Se serveste la temperatura adecvata.
Prajitura cu iaurt (dupa 12 luni)
1 borcan de iaurt
3 borcane (1 borcan = echivalentul continutului borcanului de iaurt utilizat) cu faina
1 borcan cu zahar
o jumatate de borcan cu ulei
2 oua
1 pachetel de zahar vanilat
jumatate de pachetel de drojdie
putina sare
Se amesteca toate ingredientele si se pun la copt in cuptorul incins la 200°C, unde se tin timp de 30 de minute. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a i-o servi bebelusului. Reteta poate fi modificata dupa dorinta celui care o prepara, adaugand fructe sau pasta de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu