BUDINCA
DE DOVLECEI
- 1 dovlecel,
- 20 g cascaval,
- 1 ou,
- smantana,
- sare.
Se curata dovlecelul de coaja si se
scobeste miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici si se fierb 10 min. in
apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se
amesteca poi cu galbenusul, cascavalul ras, albusul spuma, ½ lingurita faina si unt. Se
rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se coace 20-30 min.
si se serveste cald sau rece.
PIURE
DE CARTOFI COPTI, CU OU, ROSII SI PARMEZAN RAS
- 1 rosie,
- 3-4 cartofi potriviti,
- 3 lingurite unt,
- 100 g lapte,
- 1 galbenus.
Se fierb cartofii in coaja sau se coc.
Se cojesc si se paseaza fierbinti, se adauga lapte cald, un praf de sare si se
bate cu telul sau mixer-ul. Se adauga untul amestecat cu galbenusul. Se asaza
intr-un vas. Deasupra se pun felii de rosii, lapte si parmezan ras. Se pune la
cuptor incins, 5-10 min.
ROSII UMPLUTE CU BRANZA (de la 1 an)
Ingrediente
pentru 6 portii:
- 1 kg de
rosii mari
- 200 gr
branza vaci
- 2
lingurite de gris
- 50 ml
lapte
- un ou
- marar
- sare
Se taie la
fiecare rosie cate un capac, apoi se scobesc. Se amesteca branza de vaci cu
galbenusul, grisul fiert in prealabil, laptele, albusul batut spuma, mararul
tocat fin si sarea. Cu acest amestec se umplu rosiile si se pun la cuptor, la
foc potrivit, cca 10 minute. Daca le preferati proaspete, atunci oul va fi
adaugat dupa ce a fost fiert (tare) si tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu