Supa-crema de andive (dupa 4 luni)
1 andiva
1 cartof
1 lingura cu iaurt gros (40% grasime)
1 lingura cu suc de lamaie
1 lingurita cu zahar pudra
Se curata andiva, inlaturandu-i centrul (cotorul care este amar), se
spala si se taie in bucati. Se curata si se taie in bucati cartoful. Se pun
bucatile de andiva si de cartof intr-o cratita cu apa rece, si se adauga sucul
de lamaie, zaharul si putina sare (dar nu prea multa!). Se da in clocot, apoi
se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet aproape o ora. Dupa ce se ia
cratita de pe foc, se striveste si se amesteca totul, apoi se adauga iaurtul
gros. Se dilueaza cu zeama in care au fiert legumele, si se serveste cu
biberonul, avand grija sa nu fie prea fierbinte.
Crema de porumb (dupa 5 luni) 1 cutie mica cu boabe de porumb dulce 25 cl (250 ml) de lapte semismantanit putina nucsoara praf bucatica de unt de dimensiunile unei alune Se spala bine cu apa boabele de porumb. Se fierbe laptele pana da in clocot. Se strivesc boabele de porumb. Se adauga laptele putin cate putin amestecand incontinuu pana se obtine o crema grasa. Aceasta crema se pune intr-o cratita si se incalzeste pe foc mic, apoi se adauga nucsoara praf si untul. Se serveste.
Supa-crema
de dovlecei (dupa 6 luni) Crema de porumb (dupa 5 luni) 1 cutie mica cu boabe de porumb dulce 25 cl (250 ml) de lapte semismantanit putina nucsoara praf bucatica de unt de dimensiunile unei alune Se spala bine cu apa boabele de porumb. Se fierbe laptele pana da in clocot. Se strivesc boabele de porumb. Se adauga laptele putin cate putin amestecand incontinuu pana se obtine o crema grasa. Aceasta crema se pune intr-o cratita si se incalzeste pe foc mic, apoi se adauga nucsoara praf si untul. Se serveste.
1-2 dovlecei
1 branza topita
1 catel mic de usturoi zdrobit
putina sare
putin arpagic
apa
Intr-o craticioara se fierb dovleceii si usturoiul in putina apa 10-15 minute. Se zdrobesc dovleceii si usturoiul, si se amesteca cu branza topita. Se sareaza foarte putin si se decoreaza cu arpagicul. Bebelusul va fi incantat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu