BUDINCA
DE MERE
- 2 oua,
- 50 g zahar,
- 20 g unt,
- 30 g faina,
- 250 g mere rase.
Curata cateva mere, da-le prin
razatoare si presara putin zahar. Separat freaca 50 g zahar cu unt, adauga
galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute spuma.
Se coace ?‚¾ ora intr-o forma unsa si presarata cu pesmet.
Se serveste cu sirop de fructe.
BUDINCA
DE LAMAIE
- 125 g lapte,
- 20 g unt,
- 20 g zahar,
- 20 g faina,
- 1 ou,
- 1 lamaie.
Din unt, faina si lapte se face un sos
alb. Zaharul se freaca cu galbenusul si se amesteca cu sosul dupa ce acesta s-a
racit, cu putina coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, iar la urma cu albusul
spuma. Se coace sau se fierbe in baine-marie 30 min. intr-o forma unsa cu unt
si presarata cu zahar
SPANAC
FLORENTIN
- 200-250 g spanac, - 2-3 rosii,
- 2-3 lingurite smantana, parmezan
ras,
- unt.
Se curata spanacul si se spala, se
pune intr-o cratita cu putin ului si apa, pana se inmoaie. Se spala rosiile, se
taie si se pun intr-o tava unsa cu unt, sa se rumeneasca la cuptor. Spanacul se
pune intr-o forma unsa, deasupra se pun rosiile, se presara parmezan ras si se
mai lasa 10-12 min. la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu