joi, 21 februarie 2013

Retete pentru copii





Supa de morcovi cu orez (dupa 10 luni) (pregatire: 15 min./fierbere: 40 min.) 100 g de morcovi 1 catel de usturoi 20 g orez 25 ml apa un praf de sare Spalati morcovii si curatati-i. Radeti-i pe razatoarea fina. Radeti si catelul de usturoi. Inabusiti morcovii in sucul lor intr-o cratita pe foc mare. Adaugati apa si lasati sa dea in clocot, apoi faceti focul mic si turnati orezul in ploaie si un praf de sare. Acoperiti si lasati la foc mic timp de 40 minute.
Ciorba de mazare verde (dupa 3 luni) 100 g de mazare verde proaspata 1 ceapa cateva frunze de salata verde o bucatica de unt cat o aluna Curatati mazarea de pastai, curatati ceapa si taiati-o in rondele subtiri. Spalati frunzele de salata. Puneti mazarea, ceapa si salata in jumatate de litru de apa si lasati sa fiarba 20 de minute. Zdrobiti legumele fierte si adaugati untul. Este gata.
Ciorba de iarna cu dovleac si sfecla rosie (dupa 6 luni) 1 bucatica de dovleac bine curatata o jumatate de sfecla rosie fiarta si curatata 1 ceasca cu lapte 1 lingurita cu tapioca 1 bucatica de unt sarat Fierbeti in baie de aburi dovleacul taiat in bucati, aproximativ 20 de minute. Intre timp, lasati sa se umfle tapioca in lapte, urmand instructiunile scrise pe cutia de tapioca. Cand dovleacul este fiert, adaugati bucata de unt si lasati sa se raceasca totul. Treceti dovleacul si sfecla rosie prin mixer. Adaugati laptele cu tapioca si serviti caldut. Puteti adauga, daca doriti, putin patrunjel tocat marunt. Este o supa cu gust dulce natural, usor de facut. 

Niciun comentariu: