duminică, 24 februarie 2013

Ironie: Hitler a avut stramosi evrei si nord-africani





Adolf Hitler a avut origini evreiesti si nord-africane se arata intr-un articol semnat de jurnalistul belgian Jean-Paul Mulders si publicat in revista Knack. Dezvaluirea se bazeaza pe rezultatul testelor ADN efectuate pe nu mai putin de 39 de rude indepartate ale temutului dictator nazist, teste conduse de catre istoricul Marc Vermeeren.
Cea mai apropiata ruda a defunctului dictator este un fermier austriac, acum in varsta de 61 de ani, al carui nume a fost trecut sub anonimat, el fiind amintit sub numele fictiv de Norbert H. Atat probele sale de saliva cat si ale celorlalte 38 de rude indepartate intaresc ideea ca Hitler avea origini evreiesti si nord africane. Oamenii de stiinta au descoperit in ADN-ul celor studiati o cromozom denumit haplogrupul E1b1b, un cromozom extrem de rar in Germania si vestul Europei, dar comun in randul berberilor din Maroc, Algeria, Libia si Tunisia. De asemenea, cromozomul este intalnit des si in randul evreilor ashkenazi si sefarzi.
"Este un rezultat surprinzator pentru multi si, de asemenea, este dificil de prezis ceea ce va rezulta din publicarea acestor informatii, atat in randul oponentilor, cat mai ales in randul sustinatorilor fostului dictator nazist", a comentat Rommy DeCorte, specialist genetician care a contribuit la finalizarea studiilor.

Istoricul Marc Vermeeren intareste si el ideea originii evreiesti a lui Hitler, sustinand ca tatal acestuia s-a nascut din mariajul unei tinere austriece, Maria Schickelgruber, si al unui tanar evreu de numai 19 ani, pe nume Frankenberger. Zvonurile au existat inca din timpul vietii lui Hitler, acesta insarcinand personal mai multi experti care sa ii analizeze arborele genealogic. Atunci, chiar Adolf Hitler a anuntat ca ipotezele cu privire la originea sa evreiasca nu au absolut niciun fundament real.

Sursa: DailyMail

Niciun comentariu: