luni, 18 februarie 2013

Retete pentru copii





Tarta cu dovlecel (dupa 10 luni)

(pregatire: 10 min./coacere: 10 + 20 min.)
150 g dovlecel
1 nuca de unt
1 praf de sare
patrunjel tocat
1 ou 2 linguri branza de vaci
Spalati dovlecelul, curatati-l de coaja, apoi taiati-l rondele. Fierbeti la abur timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit putin, mixati-l cu mixerul. Bateti oul ca pentru omleta, adaugati branza, pireul de dovlecel si praful de sare. Puneti amestecul intr-o forma unsa cu unt si coaceti in cuptor la bain-marie timp de 20 minute (termostat 7).

Clatite marocane (dupa 6 luni)

500 g. de gris fin
1 litru de lapte caldut
 15 cl (150 ml) de apa (sau echivalentul unui pahar de ceai)
3 galbenusuri de ou
40 g. de drojdie de panificatie
Pregatirea aluatului: amestecati toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta grasa si putin fluida. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Coacerea: Cu un polonic micut "special pentru clatite", turnati aluatul intr-o tigaie cu teflon (care nu lipeste), neunsa cu unt, si care a fost incalzita in prealabil. Pe foc mediu, lasati sa se coaca clatita (care trebuie sa fie destul de groasa) pe o singura parte, pana cand aluatul face zeci de gauri (este foarte important, deoarece aceasta este particularitatea clatitelor marocane).Luati clatita de pe foc, asezati-o pe o farfurie, ungeti-o cu unt, si repetati aceeasi operatie pentru clatitele care urmeaza. Puteti servi clatitele cu zahar sau cu dulceata, sunt delicioase! Pentru adulti, sau pentru copiii mai mari, puteti servi clatitele cu ceai de menta (foarte dulce).

Sandwich cald cu branza si sunca (dupa 12 luni)

2 felii de paine (luati o paine feliata)
o jumatate de felie de sunca
branza gruyere (o varietate de svaiter) rasa
unt
Prajiti painea la prajitor/toaster. Ungeti cu unt feliile calde de paine, si puneti sunca pe una dintre ele. Sandvisul fiind facut, acoperiti-l cu branza gruyere rasa si cu o bucatica de unt cat o nuca. Dati la cuptor, si lasati cateva minute, la pozitia gratar, pana cand branza se topeste. Taiati sandvisul in bucatele, pe care le aranjati pe farfuria micutului.

Niciun comentariu: