BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI
- 1 ceasca de
cafea plina cu orez,
- 100 g branza
de vaci,
- 30 g zahar,
- 250 g apa+lapte,
- 30 g unt,
- 1 ou,
- sare.
Orezul ales si spalat se pune la fiert
cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se
fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta
obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul
si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se
toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de
minute.
SUPA
CREMA DE CARTOFI
- 1 litru apa,
- 300 g cartofi curatati,
- 1 ceapa,
- sare,
- unt,
- verdeata tocata,
- lamaie,
- 1 ou,
- smantana.
Se clocoteste apa. Se adauga ceapa
lasand sa fiarba 20 min, apoi adaugi cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa
ce au fiert se paseaza prin sita; adauga sare. Drege cu un ou batut cu smantana
si adauga patrunjel verde si lamaie.
GOGOSI
DE CARTOFI
- 250 g cartofi,
- 10 g unt,
- 10 g branza rasa,
- 1 galbenus.
Cartofii copti se curata de coaja, se
zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza
gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu