joi, 21 februarie 2013

Retete pentru copii





Deliciu rece cu castraveti (de la 6 luni)
1 castravete
30 cl branza de vaci
30 cl supa de pasare
2 lingurite suc de lamaie
sare, piper
Curatati castravetele si scoateti-i toti samburii.
Cel mai bine este sa taiati castravetele in doua si sa ii scoateti cu ajutorul unei lingurite. Lasati deoparte o bucatica din castravete pe care o veti taia in cubulete sau rondele. Mixati restul cu sucul de lamaie. In amestecul obtinut, turnati supa de pasare si branza de vaci. Condimentati. Daca doriti, puteti adauga putin anis. Lasati sa se odihneasca la frigider. Serviti-o, decorand cu cuburile sau rondelele de castravete si cu frunzulite de menta.
Sfat: Este indicat sa serviti aceasta supa la o zi sau doua de la preparare, ceea ce permite aromelor sa se patrunda. Variante: mai puteti adauga, inainte de servire, cubulete de pulpa de rosii (iar incepand cu 1 an: creveti roz, decorticati).

O supa atat de ... varza! (incepand cu 7 luni)
200 g conopida proaspata
2 linguri branza bine amestecata (40% grasime)
25 cl supa de carne de pasare
1 varf de nuca pudra
Taiati conopida bucatele mici si clatiti-le foarte bine sub un jet de apa.
Intr-o caserola, incalziti putin ulei si adaugati conopida putin cate putin pana ce amestecul devine o pasta (aproximativ 5 min.). Adaugati apoi supa de carne de pasare, acoperiti si lasati pe foc mic aproximativ un sfert de ora. Daca dupa acest interval de timp amestecul este pastos, luati de pe foc, adaugati branza si nuca pudra. Amestecati bine pana obtineti o supa-crema. Si gata, puteti s-o serviti!


Supa cu banane (dupa 6 luni)
pentru 4 persoane
3 banane
1 cutie mare cu rosii curatate de coaja
2 cuburi de supa de pasare
1 lingura de supa rasa cu faina
o bucatica de unt de dimensiunile unei alune mai mari
1 litru de apa
putina sare
Topiti untul cu faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati rosiile si bananele taiate in rondele, si cuburile de supa, sarea, apa. Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute intr-o oala minune (cu capac). Amestecati totul. Este gata.

Niciun comentariu: