SUPA
CREMA DE CONOPIDA (DE LA 6 LUNI)
- CONOPIDA POTRIVITA;
- 2 LINGURI UNT;
- 2/3 LINGURI SMANTANA;
- 1 LINGURA FAINA;
- PATRUNJEL VERDE;
-SARE, DUPA GUST.
Se pune conopida la fiet si se mai
adauga la supa o lingurita de faina dizolvata in putina apa;cand da in clocot
se pun untul si sarea-se fierbe cam 45 de min.la foc potrivit; cand este gata
se ia conopida cu paleta si se trece prin sitatot in apa in care a fiert,
adaugati smantana si patrunjelul;se poate servi si cu crutoane pentru bebeii mai
mari!
CIORBA
DE ROSII CU OREZ
- 400 g apa,
- 250 g rosii,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 ardei gras,
- 1 lingura orez,
- 1 ou,
- 1 lingura faina,
- 2 lingurite unt,
- patrunjel verde.
Se pune apa la fiert; cand clocoteste
se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape
fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se
strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul.
In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se
face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert
se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
PIURE
DE SPANAC
- 200 g spanac,
- 1 lingurita zahar,
- 5 g unt,
- 5 g faina,
- 100 ml lapte,
- 5 g orez,
- sare,
- lamaie.
Se spala spanacul pana apa iese
curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe
inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se
face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos,
orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe
foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va
fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu