Orez
OLE!
(dupa 12 luni) Pentru 4 portii:
1 litru de
lapte
180 g de orez
cu bobul rotund
2 oua
150 g de zahar
pudra
1 baton de
vanilie
sare
Fierbeti orezul 5 minute in apa care clocoteste. Scurgeti orezul de
apa, apoi lasati-l sa fiarba pe foc mic in laptele parfumat cu batonul de
vanilie. Cand
orezul a absorbit tot laptele, luati cratita de pe foc si scoateti batonul de
vanilie. Bateti ouale cu telul, incorporand treptat zaharul. Adaugati ouale
peste orez, puneti totul intr-o forma unsa cu unt, si dati 10 minute la cuptor,
termostat 3. Serviti caldut.
Lapte
cu zahar ars (caramel) (dupa 4 luni)
20 cl (200 ml) de lapte
10 g de zahar
Se incalzeste laptele, apoi se pune
deoparte. Se topeste zaharul cu putina apa la foc mic intr-o
cratita cu fund gros. Se lasa pe foc pana ce zaharul devine de culoare auriu
inchis. Se
stinge focul, se toarna tot laptele deodata, se amesteca foarte bine zaharul
ars cu laptele, si se serveste cu biberonul avand grija sa nu fie prea
fierbinte.
Sodou
cu vanilie
(dupa 5 luni)
20 cl (200 ml) de lapte
1 galbenus de ou
1 pachetel de zahar vanilat
Se incalzeste putin laptele. Intr-un
castronas se bate bine cu telul galbenusul cu zaharul vanilat pana se obtine o
spuma. Se
dilueaza cu laptele si se serveste cu biberonul avand grija sa nu fie prea
fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu