►Trebuie
să zdrobiţi usturoiul înainte de a-l găti sau mânca, pentru a-i păstra
proprietăţile anticoagulante, utile în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a
emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sânge). Alicina este enzima din
usturoi care împiedică formarea trombilor de sânge. Cercetătorii de la
Universitatea din Cuyo, Argentina , au comparat
efectul anticoagulant al usturoiului gătit întreg sau zdrobit. Rezultat: copt
sau fiert, usturoiul îşi păstrează efectul anticoagulant mult mai mult dacă
este zdrobit înainte de a fi pus în mâncare. Important este ca perioada de
fierbere să nu depăşească trei minute, şi să nu fie gătit la microunde,
deoarece îşi pierde toate proprietăţile curative.
►Beneficiile unui anume compus din boabele de cacao sunt atât de mari, încât acesta poate rivaliza cu penicilina şi anestezicele, susţine o echipă de cercetători americani care şi-au publicat un studiu amplu în revistă Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeşte epicatechina şi poate reduce riscurile de apariţie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienţa cardiacă, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicină la Şcoala de medicină Harvard.
►Două pastile cu ulei de peşte zilnic impulsionează creierul copiilor să se dezvolte în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani, susţin cercetătorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 au dezvoltat mai multă materie cenuşie, ceea ce a dus la creşterea memoriei pe termen scurt şi a capacităţii de învăţare. În plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mâncare de tip fast-food, băuturi carbogazoase şi au făcut mai mult sport.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu