Ingrediente
300-400 g carne ,50 ml vin,20 g zahar,3-4 fire de praz (1 kg ) ,1/4 l suc de
rosii ,o ceapa (50 g ), 100 ml untdelemn,marar, patrunjel,piper,sare.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste cu 3 linguri untdelemn si apoi se adauga
carnea ,dupa cum s-a aratat in retetele precedente.Se fierbe acoperita pina cind
se moaie bine ,adaugind cite putina apa ,ca sa nu se arda sosul.Prazul se taie
in bucati de 3-4 cm ,si,presarat cu 1/2 lingurita sare ,se prajeste ,separat, cu
2-3 linguri de untdelemn ,la foc mic,acoperit,pina cind se inmoaie ,fara sa se
deformeze,adaugind pe parcurs cite 1-2 linguri cu apa.Cind toate sint fierte ,se
amesteca ,adaugind sucul de rosii,vinul si apa ,pentru a se forma un sos subtire
care sa cuprinda prazul si carnea .In sos se mai adauga un virf de cutit cu
piper si zaharul care a fost caramelizat,in prealabil,intr-o tigaita si apoi
stins cu 2 linguri de apa fierbinte.Sosul nu se leaga cu faina.Mincarea se
serveste presarata cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu