duminică, 1 iulie 2012

MINCARE DE PRAZ CU CARNE DE ORICE PASARE, DE VACA, VITEL, PORC, IEPURE



Ingrediente

300-400 g carne ,50 ml vin,20 g zahar,3-4 fire de praz (1 kg ) ,1/4 l suc de rosii ,o ceapa (50 g ), 100 ml untdelemn,marar, patrunjel,piper,sare.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste cu 3 linguri untdelemn si apoi se adauga carnea ,dupa cum s-a aratat in retetele precedente.Se fierbe acoperita pina cind se moaie bine ,adaugind cite putina apa ,ca sa nu se arda sosul.Prazul se taie in bucati de 3-4 cm ,si,presarat cu 1/2 lingurita sare ,se prajeste ,separat, cu 2-3 linguri de untdelemn ,la foc mic,acoperit,pina cind se inmoaie ,fara sa se deformeze,adaugind pe parcurs cite 1-2 linguri cu apa.Cind toate sint fierte ,se amesteca ,adaugind sucul de rosii,vinul si apa ,pentru a se forma un sos subtire care sa cuprinda prazul si carnea .In sos se mai adauga un virf de cutit cu piper si zaharul care a fost caramelizat,in prealabil,intr-o tigaita si apoi stins cu 2 linguri de apa fierbinte.Sosul nu se leaga cu faina.Mincarea se serveste presarata cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

Niciun comentariu: