Ingrediente
1 l alcool, 1 kg zahar, 4 portocale mari (cca 1 kg ), 1 l lapte nefiert.
Mod de preparare
Portocalele se tair in felii de 1 cm grosime, impreuna cu coaja si se pun
intr-o damigeana de 3-5 l. Zaharul se dizolva in laptele putin caldut care,
apoi, se toarna peste portocale, urmat de alcool: damigeana se scutura bine,
imediat se astupa ermetic si, apoi, timp de 12 zile se agita zilnic, cite putin.
Laptele se va coagula in prezenta alcoolului si, prin coagularea lui, va
incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si aromat. Dupa 12
zile, se filtreaza. Se aseaza pilnia deasupra sticlei, se pune pe ea un servetel
dublu din tifon, udat cu apa si stors si peste tifon, un strat subtire de vata.
Lichiorul se toarna in pilnie si se lasa sa se scurga incet, completind mereu,
pina cind se termina de filtrat. Sticlele se astupabine cu dop. Lichiorul se
poate consuma imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu