Ingrediente
250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g branza telemea sau
cascaval, 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper,
sare, patrunjel sau marar , 80 g ceapa.
Mod de preparare
Dupa ce a fiert, creierul se strecoara, se lasa sa se raceasca, si apoi se
taie in felii de 2 cm grosime.Ceapa taiata marunt se infierbinta in tot untul
sau untdelemnul, un minut, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii
mai groase, 1/2 lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper si se lasa sa
fiarba acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie.Daca este nevoie, se
mai adauga putina apa, ca sa fiarba bine.Cind apa a scazut, se presara cu
patrunjel sau marar taiat marunt.Intr-un vas termorezistent (gratin) se asaza
jumatate din cantitatea de ciuperci, peste ele un rind de felii de rosii sau, in
lipsa acestora, se toarna jumatate din cantitatea de suc de rosii, apoi feliile
de creier presarate cu jumatate din cantitatea de cascaval ras sau telemea rasa,
urmate de restul de ciuperci si, la sfirsit, restul de felii de rosii sau de
suc, presarate cu brinza sau cascavalul ramas si cu patrunjel sau marar taiat
marunt.Vasul se introduce in cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cu 15 minute
inainte de servirea preparatului.Preparatul se serveste fierbinte, ca fel
intii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu