SUPA
DE GRIS CU ROSII
- 100 gr rosii
- 180 ml lapte
- 3 lingurite gris
Rosia se taie in doua si se
indeparteaza samburii, apoi se coace 10 minute. Apoi, se amesteca rosia cu laptele
pana cand lichidul se omogenizeaza. Apoi, se
adauga grisul, turnat in ploaie. Se fierbe timp
de 10 minute la foc mic, amestecan continuu cu o spatula de lemn.
NOTA: rosia se poate inlocui cu:
dovlecei, spanac, fasole verde, ardei etc.)
SUPA
DE LEGUME CU BUSUIOC (dupa 12 luni)
- 30 gr fasole verde
- 30 gr mazare verde proaspata
- 50 g dovlecei
- 60 g cartofi
- o rosie
- ½ catel de usturoi
- 3 frunze de busuioc
Se spala legumele, se scot atele de la
fasole, se taie in bucati mici, se pun intr-o cratita cu 50 ml de apa. Se firb
bine (fara rosie). Rosia se striveste cu furculita si amesteca cu busuiocul
taiat marunt si cu usturoiul pisat. Se adauga la ciorba de legume, la ¾ din
fiertura. Se amesteca rapid si se serveste cu granitura.
COMPOT
DE MERE CU SCORTISOARA (incepind de la 4 luni)
- 100 g mere
- un virfulet de scortisoara
- 1-2 linguri de apa
Merele se spala si se decojesc, se
taie feliute aruncindu-se simburii si partile tari din mijloc. Se fierb timp de
15-20 de minute, amestecind din cind in cind. Dupa primele 10 minute se pune un
virfulet de scortisoara. Se lasa putin la racit, apoi se mixeaza
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu